Zelné placky s uzeným
Suroviny
- 600 g Zelí kysané
- 200 g Uzené maso vařené
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 3 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 5 stroužek Česnek
- 0.04 dl Olej slunečnicový
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 0.5 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 32 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 663.3 mg
- Vláknina 10662 mg
- Vitamín A 10662 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a omyjeme brambory, pak je jemně nastrouháme, dáme do mísy a slijeme z nich přebytečnou vodu. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Kysané zelí necháme odkapat a přidáme k bramborám. Doložíme mouku, vejce, podle chuti sůl s cukrem, pepř, prolisovaný česnek, kmín, drobně pokrájené vařené uzené maso, hořčici a majoránku. Směs v míse dobře promícháme.
-
2
V pánvi si rozpálíme olej. Malou naběračkou nabereme těsto, dáme ho na rozpálený olej, stěrkou těsto rozetřeme a upravíme na placku. Smažíme dozlatova z každé strany přibližně 3 minuty.
-
3
Placky podáváme horké i studené.