Nadívaná kančí pečeně na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 120 g Švestky sušené
  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Jablka
  • 4 stroužek Česnek
  • 5 kg Kančí pečeně
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1860 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 680 mg
  • Bílkoviny 281 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 789.2 mg
  • Draslík 4202 mg
  • Vláknina 5440.3 mg
  • Vitamín A 5440.3 mg
  • Vitamín B6 4.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pivu namočíme vypeckované a pokrájené sušené švestky. Maso necháme vcelku, očistíme, osolíme, opepříme a uděláme kapsu na náplň. Z jablka vykrojíme jádřinec a nakrájíme, česnek nakrájíme na plátky, citronovou kůru nastrouháme.

  • 2

    Švestky vyndáme z piva a smícháme s jablky, medem, citronovou kůrou a naplníme směsí kapsu. Plátky česneku vkládáme do zářezů, které uděláme na povrchu masa.

  • 3

    Pečeni vložíme do pekáče, posypeme tymiánem, poklademe plátky másla, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě.

  • 4

    Během pečení maso poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Komentáře k receptu