Nadívaná kančí pečeně na pivu
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 120 g Švestky sušené
- 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Jablka
- 4 stroužek Česnek
- 5 kg Kančí pečeně
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1860 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 54 g
- Sodík 680 mg
- Bílkoviny 281 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 789.2 mg
- Draslík 4202 mg
- Vláknina 5440.3 mg
- Vitamín A 5440.3 mg
- Vitamín B6 4.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pivu namočíme vypeckované a pokrájené sušené švestky. Maso necháme vcelku, očistíme, osolíme, opepříme a uděláme kapsu na náplň. Z jablka vykrojíme jádřinec a nakrájíme, česnek nakrájíme na plátky, citronovou kůru nastrouháme.
-
2
Švestky vyndáme z piva a smícháme s jablky, medem, citronovou kůrou a naplníme směsí kapsu. Plátky česneku vkládáme do zářezů, které uděláme na povrchu masa.
-
3
Pečeni vložíme do pekáče, posypeme tymiánem, poklademe plátky másla, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě.
-
4
Během pečení maso poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.