Divoká kachna se slaninou pečená na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1.5 kg Kachna divoká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 22.7 mg
  • Draslík 167.4 mg
  • Vláknina 2349.9 mg
  • Vitamín A 2349.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu očistíme, naporcujeme a osolíme. Slaninu a cibuli nakrájíme na nudličky a vyložíme jimi dno pekáče. Přidáme porce kachny, poprášíme muškátovým oříškem, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je kachna měkká.

  • 2

    Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Komentáře k receptu