Divoká kachna se slaninou pečená na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 16 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 22.7 mg
- Draslík 167.4 mg
- Vláknina 2349.9 mg
- Vitamín A 2349.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu očistíme, naporcujeme a osolíme. Slaninu a cibuli nakrájíme na nudličky a vyložíme jimi dno pekáče. Přidáme porce kachny, poprášíme muškátovým oříškem, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je kachna měkká.
-
2
Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.