Kořeněná divoká husa pečená na kapustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Kapusta hlávková
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 120 g Pórek
  • 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Chilli paprička
  • 3 ks Petržel kořen
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 3 kg Husa divoká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1274 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 151 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 914 mg
  • Vláknina 10917 mg
  • Vitamín A 10917 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 213 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husu očistíme, osolíme, naporcujeme. Pórek a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, chilli papričky zbavíme semen a překrojíme. Obranou kapustu spaříme, nakrájíme na nudličky a necháme okapat. Poté v míse kapustu osolíme, opepříme a zaprášíme nastrouhaným muškátovým oříškem.

  • 2

    Porce husy osmažíme v pekáči na másle, přidáme petržel, pórek, chilli papričky, cibuli, lehce osmažíme, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě.

  • 3

    Když je maso poloměkké, přidáme připravenou kapustu a dopečeme.

  • 4

    Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Komentáře k receptu