Kořeněná divoká husa pečená na kapustě
Suroviny
- 500 g Kapusta hlávková
- 120 g Máslo čerstvé
- 120 g Pórek
- 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Cibule
- 3 ks Chilli paprička
- 3 ks Petržel kořen
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 3 kg Husa divoká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1274 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 58 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 151 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 914 mg
- Vláknina 10917 mg
- Vitamín A 10917 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 213 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Husu očistíme, osolíme, naporcujeme. Pórek a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, chilli papričky zbavíme semen a překrojíme. Obranou kapustu spaříme, nakrájíme na nudličky a necháme okapat. Poté v míse kapustu osolíme, opepříme a zaprášíme nastrouhaným muškátovým oříškem.
-
2
Porce husy osmažíme v pekáči na másle, přidáme petržel, pórek, chilli papričky, cibuli, lehce osmažíme, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě.
-
3
Když je maso poloměkké, přidáme připravenou kapustu a dopečeme.
-
4
Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.