Králík s hořčicí pečený na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kg Králík
  • 3 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 776 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 611 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 271.7 mg
  • Draslík 748 mg
  • Vláknina 22.1 mg
  • Vitamín A 22.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Porce vložíme do rozpuštěného másla a osmažíme. Poté maso zalijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Na závěr vmícháme smetanu a necháme prohřát.

  • 2

    Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Komentáře k receptu