Králík s hořčicí pečený na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 46 g
- Sodík 611 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 271.7 mg
- Draslík 748 mg
- Vláknina 22.1 mg
- Vitamín A 22.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Porce vložíme do rozpuštěného másla a osmažíme. Poté maso zalijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Na závěr vmícháme smetanu a necháme prohřát.
-
2
Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.