Králík s houbami dušený na pivu
Suroviny
- 800 g Králičí maso
- 80 g Máslo čerstvé
- 400 g Houby čerstvé
- 200 g Zakysaná smetana
- 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 38 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 163.7 mg
- Draslík 1245.3 mg
- Vláknina 6980.1 mg
- Vitamín A 6980.1 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králičí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na kostky.
-
2
Maso osmažíme na másle, přidáme houby, cibuli a promícháme s moukou. Chvíli restujeme, poté přilijeme pivo, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Omáčku ochutíme citronovou šťávou, vmícháme smetanu, jemně posekanou petrželovou nať a prohřejeme.