Kuře na řecký způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Koření grilovací
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1408 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 409 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 104 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 368.8 mg
  • Draslík 3144 mg
  • Vláknina 42051 mg
  • Vitamín A 42051 mg
  • Vitamín B6 2.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.4 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, cibuli a brambory nakrájíme na kolečka a vložíme do mísy. Zakapeme olejem a přidáme nasekaný česnek, grilovací koření a hořčici. Vše promícháme.

  • 2

    Omyjeme maso, osušíme, osolíme, poprášíme grilovacím kořením a necháme odležet.

  • 3

    Pekáč vymažeme olejem, dno pokryjeme plátky brambor, na ně rozložíme maso a pečeme v troubě.

  • 4

    Po půl hodině přidáme plátky jablek a posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu