Obalovaný králík pečený na pivu
Suroviny
- 250 g Žampiony čerstvé
- 100 g Strouhanka
- 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1.5 kg Králík
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.55 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 811 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 33 g
- Sodík 847 mg
- Bílkoviny 98 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 360.9 mg
- Draslík 1170.8 mg
- Vláknina 3496.1 mg
- Vitamín A 3496.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme, naporcujeme, osolíme a zaprášíme sladkou paprikou. Cibuli nakrájíme na kolečka, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme máslem.
-
2
Porce králíka obalíme ve strouhance, poté v rozšlehaných vejcích a na oleji osmažíme.
-
3
Osmažené porce kuřete vložíme do pekáče, obložíme cibulí a žampiony, opepříme, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Když je maso téměř měkké, poklici odstraníme a králíka pečeme, až je maso měkké.
-
4
Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.