Obalovaný králík pečený na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 kg Králík
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.55 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 811 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 847 mg
  • Bílkoviny 98 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 360.9 mg
  • Draslík 1170.8 mg
  • Vláknina 3496.1 mg
  • Vitamín A 3496.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, naporcujeme, osolíme a zaprášíme sladkou paprikou. Cibuli nakrájíme na kolečka, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme máslem.

  • 2

    Porce králíka obalíme ve strouhance, poté v rozšlehaných vejcích a na oleji osmažíme.

  • 3

    Osmažené porce kuřete vložíme do pekáče, obložíme cibulí a žampiony, opepříme, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Když je maso téměř měkké, poklici odstraníme a králíka pečeme, až je maso měkké.

  • 4

    Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Komentáře k receptu