Králík pečený na pivu s uzeným bůčkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 12 g
- Sodík 909 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 28.2 mg
- Draslík 276.9 mg
- Vláknina 715 mg
- Vitamín A 715 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme, bůček nakrájíme na pláty, česnek utřeme se solí. V pivu umícháme česnek s kořením a olejem.
-
2
Porce králíka vložíme do pekáče, poklademe bůčkem, přelijeme pivní směsí a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.
-
3
Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.