Kořeněný králík pečený na pivu
Suroviny
- 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 80 ml Kečup
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 6 stroužek Česnek
- 1.2 kg Králík
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 20 g
- Sodík 790 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 206.4 mg
- Draslík 754 mg
- Vláknina 502.6 mg
- Vitamín A 502.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme, naporcujeme, vložíme do marinády a pod fólií necháme přes noc v chladu marinovat.
-
2
Marinádu připravíme smícháním piva, prolisovaného česneku, chilli koření, soli, cukru, pepře, kečupu, worcesterské omáčky a octa.
-
3
Druhý den vložíme králíka do pekáče, přelijeme marinádou a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.
-
4
Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.