Králík dušený v pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.2 kg Králík
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 211.2 mg
  • Draslík 802.8 mg
  • Vláknina 1878.1 mg
  • Vitamín A 1878.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, naporcujeme, osolíme a potřeme směsí prolisovaného česneku, papriky, kmínu a tymiánu. Cibuli nakrájíme na plátky.

  • 2

    V kastrolu zpěníme na másle s olejem cibuli, přidáme porce králíka, osmažíme ze všech stran, přelijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

Komentáře k receptu