Marinované jehněčí kotlety pečené
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
- 300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 50 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Majoránka
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.25 kávová lžička Kmín mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1.2 kg Jehněčí kotlety
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 837 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 70 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 194.4 mg
- Draslík 776.8 mg
- Vláknina 852.5 mg
- Vitamín A 852.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety zbavíme tuku, osolíme, vložíme do marinády a pod fólií necháme přes noc v chladničce.
-
2
Marinádu připravíme smícháním prolisovaného česneku, papriky, kmínu, majoránky, citronové šťávy a piva.
-
3
Druhý den v pekáči rozpustíme máslo, přidáme olej a marinované kotlety osmažíme z obou stran. Poté je zalijeme marinádou a pečeme v předehřáté troubě, až jsou kotlety měkké.
-
4
Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.