Hovězí smažené po paštunsku
Suroviny
- 750 g Hovězí maso zadní
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Hořčičné semínko
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 kávová lžička Pískavice řecké seno
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika zelená
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 dl Jogurt nízkotučný
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 187 g
- Sodík 128 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 111 mg
- Draslík 245.8 mg
- Vláknina 8559.9 mg
- Vitamín A 8559.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme hořčičná semínka, skořici, kmín, česnek, bílý jogurt a pískavici řecké seno. Vmícháme pokrájené hovězí maso a necháme dvě hodiny marinovat.
-
2
Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou cibuli, vmícháme zázvor, chilli, pokrájenou papriku, mrkev a minutu smažíme. Přidáme garam masalu a hovězí s marinádou a smažíme 10 minut, dokud není maso měkké.
-
3
Přidáme opražená sezamová semínka a podáváme.