Kachní prsa po thajsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 25 g Zázvor celý
  • 20 g Chilli paprička
  • 50 g Cibulka jarní
  • 10 g Pomerančová kůra
  • 250 g Hrachové lusky
  • 40 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kg Kachní prsa
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 634 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 192.5 mg
  • Draslík 907.7 mg
  • Vláknina 7148.8 mg
  • Vitamín A 7148.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marináda: Smícháme sójovou omáčku, ocet, strouhaný zázvor, chilli papričku, pomerančovou šťávu a kůru, olivový olej, maizenu, cukr, podle chuti sůl a pepř.

  • 2

    Proužky kachního masa promícháme s marinádou, přikryjeme a necháme nejméně 10 minut stát.

  • 3

    Maso vyndáme z marinády a necháme dobře okapat. Marinádu uchováme.

  • 4

    Rozpálíme olej, přidáme kachní nudličky a prudce je 5 minut smažíme. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a průběžně promícháváme a ještě 3 minuty smažíme. Na závěr přidáme kousky cibulky, hráškové lusky a vše asi 2 minuty prohřejeme.

  • 5

    Do pánve přilijeme marinádu a směs prudce zahříváme asi 2 minuty, až maso změkne. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu