Kachní prsa po thajsku
Suroviny
- 125 g Mrkev kořen
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 25 g Zázvor celý
- 20 g Chilli paprička
- 50 g Cibulka jarní
- 10 g Pomerančová kůra
- 250 g Hrachové lusky
- 40 ml Pomerančová šťáva
- 1 kg Kachní prsa
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 88 g
- Sodík 634 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 192.5 mg
- Draslík 907.7 mg
- Vláknina 7148.8 mg
- Vitamín A 7148.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marináda: Smícháme sójovou omáčku, ocet, strouhaný zázvor, chilli papričku, pomerančovou šťávu a kůru, olivový olej, maizenu, cukr, podle chuti sůl a pepř.
-
2
Proužky kachního masa promícháme s marinádou, přikryjeme a necháme nejméně 10 minut stát.
-
3
Maso vyndáme z marinády a necháme dobře okapat. Marinádu uchováme.
-
4
Rozpálíme olej, přidáme kachní nudličky a prudce je 5 minut smažíme. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a průběžně promícháváme a ještě 3 minuty smažíme. Na závěr přidáme kousky cibulky, hráškové lusky a vše asi 2 minuty prohřejeme.
-
5
Do pánve přilijeme marinádu a směs prudce zahříváme asi 2 minuty, až maso změkne. Podáváme teplé.