Celerové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 400 g Maso mleté - mix
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 759 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 89.3 mg
  • Draslík 130.7 mg
  • Vláknina 1761.6 mg
  • Vitamín A 1761.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce a mleté maso dáme do mísy.

  • 2

    Oloupeme a nastrouháme celer, přidáme ho k masu, ochutíme pepřem, červenou paprikou a osolíme. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Ze směsi tvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Smažíme je v rozpáleném oleji dozlatova.

  • 4

    Karbanátky vyusušíme ubrouskem a podáváme.

Komentáře k receptu