Ledový salát s tuňákem
Suroviny
- 300 g Tuňák v oleji
- 1 ks Salát ledový
- 1 ks Paprika červená
- 6 ks Rajčata Cherry
- 1 špetka Bazalka
- 1 špetka Provensálské koření
- 0.5 hrnek Fazolové klíčky
- 2 polévková lžíce Olivy černé
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 10 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 13.5 mg
- Draslík 507.7 mg
- Vláknina 5787 mg
- Vitamín A 5787 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledový salát omyjeme a natrháme na kousky, poklademe tuňákem, nakrájenou paprikou, olivami, fazolovými klíčky a rajčátky.
-
2
Smícháme ve sleničce balzamikový ocet, olej a provensálské koření.
-
3
Lehce salát promícháme, pokapeme zálivkou a přidáme bazalku.
-
4
Podáváme vychlazený.