Mexická krůtí prsa
Suroviny
- 60 g Cibule
- 30 g Hrozinky
- 750 g Krůtí prsa
- 90 g Mandle
- 400 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 5 g Kmín drcený
- 3 g Hřebíček
- 3 g Anýz mletý
- 5 g Koriandr mletý
- 20 g Čokoláda na vaření
- 300 ml Vývar drůbeží
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Skořice mletá
- 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
- 0.17 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 30 g
- Sodík 850 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 121.9 mg
- Draslík 1130.2 mg
- Vláknina 12539.8 mg
- Vitamín A 12539.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omáčka molé: krátce rozmixujeme rajčata, cibuli, loupané mandle, podle uvážení rozinky, čokoládu, česnek, sezamová semínka, chilli
-
2
koření, skořici, hřebíček, koriandr, kmín, anýz a odměřené množství vody.
-
3
Na velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme naklepané a osolené krůtí maso a asi 5 minut zprudka ze všech stran smažíme.
-
4
Přidáme omáčku molé a 2 minuty ji za stálého míchání zahříváme. Přilijeme vývar, přivedeme k varu, přikryjeme a necháme asi 40 minut zvolna dusit, až maso změkne. Dochutíme pepřem a solí a servírujeme.