Husa s jablky pečená na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Husa domácí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1629 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 141 g
  • Sodík 435 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 333.3 mg
  • Draslík 1403.4 mg
  • Vláknina 3666.7 mg
  • Vitamín A 3666.7 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husu očistíme, uvnitř i vně osolíme a necháme alespoň hodinu v chladu. Poté celou husu potřeme mlékem, vložíme ji do pekáče, ten vložíme bez poklice do hodně vyhřáté trouby a pečeme. Po deseti minutách teplotu snížíme, husu podlijeme skleničkou piva a pečeme.

  • 2

    Zhruba po dvou hodinách k huse přidáme cibule nakrájené na čtvrtky a jablka bez jádřinců nakrájená na čtvrtky.

  • 3

    Během pečení husu propichujeme, aby vytekl tuk, podléváme pivem a poléváme výpekem.

Komentáře k receptu