Krůtí nudličky dušené s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 800 g Krůtí prsa
  • 350 g Rajčata
  • 350 g Fazolové lusky zelené
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 400 ml Voda pitná
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 182.9 mg
  • Draslík 1113.2 mg
  • Vláknina 9916.1 mg
  • Vitamín A 9916.1 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky povaříme asi sedm minut ve vroucí vodě, poté scedíme, přelijeme studenou vodou a na cedníku necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky, petrželovou nať jemně nasekáme. Rajčata spaříme, sloupneme, vykrájíme semena a rajčata nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na slanině zpěníme cibuli, vmícháme maso, osolíme, opepříme a chvíli smažíme. Poté přisypeme papriku, zamícháme a zalijeme pivem. Přidáme rajčata, fazolky a chvilku povaříme. Na závěr vmícháme smetanu, petrželovou nať, necháme prohřát a podáváme.

Komentáře k receptu