Krůtí maso v černé omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Krůtí prsa
  • 700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Mandle
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Perník
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 136 mg
  • Draslík 700 mg
  • Vláknina 3445.1 mg
  • Vitamín A 3445.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky, perník nastrouháme, mandle spaříme, sloupneme a nakrájíme na kousky, hrozinky namočíme ve třech lžících piva.

  • 2

    Cibuli zpěníme na másle s olejem, přidáme maso, osolíme, opepříme, promícháme a osmažíme. Poté podlijeme pivem a pod poklicí dusíme.

  • 3

    Asi po půl hodině vmícháme strouhaný perník, mandle, hrozinky a provaříme.

Komentáře k receptu