Krůtí maso v černé omáčce
Suroviny
- 800 g Krůtí prsa
- 700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Hrozinky
- 1 polévková lžíce Mandle
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Perník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 23 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 136 mg
- Draslík 700 mg
- Vláknina 3445.1 mg
- Vitamín A 3445.1 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky, perník nastrouháme, mandle spaříme, sloupneme a nakrájíme na kousky, hrozinky namočíme ve třech lžících piva.
-
2
Cibuli zpěníme na másle s olejem, přidáme maso, osolíme, opepříme, promícháme a osmažíme. Poté podlijeme pivem a pod poklicí dusíme.
-
3
Asi po půl hodině vmícháme strouhaný perník, mandle, hrozinky a provaříme.