Krůta s jablky pečená s divokým kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Jablka
  • 5 ks Nové koření celé
  • 5 ks Jalovec
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 3.5 kg Krůta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 799 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 111 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 272.7 mg
  • Draslík 1904.1 mg
  • Vláknina 21613.5 mg
  • Vitamín A 21613.5 mg
  • Vitamín B6 2.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka nakrájíme na osminky a vykrájíme z nich jádřince. Krůtu očistíme, vložíme do pekáče a do vnitřku vložíme jablka. Koření rozdrtíme a posypeme jím krůtu, poté ji poklademe plátky anglické slaniny, podlijeme polovinou piva a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. V průběhu pečení přeléváme výpekem a podléváme zbylým pivem.

  • 2

    Když je maso téměř měkké, odložíme poklici a krůtu dopečeme, až je kůrka křupavá.

Komentáře k receptu