Krůta s jablky pečená s divokým kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 799 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 16 g
- Sodík 512 mg
- Bílkoviny 111 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 272.7 mg
- Draslík 1904.1 mg
- Vláknina 21613.5 mg
- Vitamín A 21613.5 mg
- Vitamín B6 2.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka nakrájíme na osminky a vykrájíme z nich jádřince. Krůtu očistíme, vložíme do pekáče a do vnitřku vložíme jablka. Koření rozdrtíme a posypeme jím krůtu, poté ji poklademe plátky anglické slaniny, podlijeme polovinou piva a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. V průběhu pečení přeléváme výpekem a podléváme zbylým pivem.
-
2
Když je maso téměř měkké, odložíme poklici a krůtu dopečeme, až je kůrka křupavá.