Kuře na grilu s nektarinkou
Suroviny
- 100 g Banány
- 60 g Cibule
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 800 g Kuře
- 10 g Zázvor celý
- 25 g Zázvor celý
- 10 g Chilli paprička
- 30 g Koriandr čerstvý
- 45 ml Pomerančová šťáva
- 80 ml Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Limetková šťáva
- 1 ks Nektarinka
- 1 ks Limetka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 51 g
- Sodík 632 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 683.6 mg
- Vláknina 5281.5 mg
- Vitamín A 5281.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře rozdělíme na 4 porce. Smícháme z přísad marinádu. Vložíme do ní porce kuřete a 12 hodin je marinujeme.
-
2
Kuřátka grilujeme asi 15 minut, potom je obracíme a potíráme marinádou. Z marinády vyjmeme kousky ovoce a také je ogrilujeme.
-
3
Z přísad smícháme salsu. Kuřátka podáváme horká, s kolečky limetky, citronu a se salsou.