Indonéské kuře na jehle
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Petržel - nať
- 10 g Zázvor celý
- 3 g Pepř cayenský
- 100 g Cibulka jarní
- 250 g Máslo arašídové
- 35 g Arašídy
- 30 g Kokosová moučka
- 90 ml Omáčka sójová
- 200 ml Voda pitná
- 40 ml Šťáva citrónová
- 3 stroužek Česnek
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 45 g
- Sodík 986 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 1097.7 mg
- Vláknina 16925.6 mg
- Vitamín A 16925.6 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 6.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecího prsa nakrájíme na kousky a promícháme v marinádě, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat.
-
2
Na marinádu:
-
3
Sójovou omáčku, citronovou šťávu, olej, cukr, drcený česnek a nakrájenou jarní cibuli smícháme.
-
4
Na omáčku satay:
-
5
Arašídové máslo rozehříváme 2 minuty s polovinou česneku, přidáme vodu, kokosovou drť, sójovou omáčku, cukr, zázvor a průběžně promícháváme. Omáčku 2 minuty povaříme, aby byla hladká.
-
6
Přidáme citronovou šťávu, zbylý česnek, dochutíme pepřem a solí, kajenským i černým pepřem. Omáčku udržujeme teplou.
-
7
Kousky kuřecího masa napícháme na jehly a z obou stran 3 minuty
-
8
grilujeme 10 cm pod horkým grilem, až jsou celé propečené.
-
9
Kuřecí satay servírujeme, omáčku zdobíme snítkami petrželové natě a arašídy.