Guláš z čerstvých hub na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 13 g
- Sodík 771 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 1153.3 mg
- Vláknina 14127 mg
- Vitamín A 14127 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé lesní houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Cibuli s česnekem očistíme a drobně pokrájíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
-
2
V hrnci si rozškvaříme slaninu, na kterou dáme cibuli a krátce ji orestujeme. Pak přidáme houby, kmín, pepř, česnek, sůl, promícháme a smažíme přibližně 4 minuty dozlatova. Pak houby poprášíme moukou a paprikou.
-
3
Znovu promícháme a zalijeme hovězím vývarem. Když se guláš začne vařit, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut.
-
4
Dochutíme solí, pepřem a podáváme.