Husa pečená na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Husa mražená
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 920 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 54.5 mg
  • Vláknina 1057.2 mg
  • Vitamín A 1057.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou husu naporcujeme, potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme zázvorem.

  • 2

    Do pekáče vsypeme oloupanou nasekanou cibuli, vložíme porce husy, podlijeme trochou vody a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a necháme na teplém místě. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zředíme horkou vodou. Chvíli povaříme a potom šťávu přecedíme na porce husy.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky a dušené zelí.

Komentáře k receptu