Husa pečená na zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 920 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 85 g
- Sodík 134 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 54.5 mg
- Vláknina 1057.2 mg
- Vitamín A 1057.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou husu naporcujeme, potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme zázvorem.
-
2
Do pekáče vsypeme oloupanou nasekanou cibuli, vložíme porce husy, podlijeme trochou vody a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Měkké maso vyjmeme a necháme na teplém místě. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zředíme horkou vodou. Chvíli povaříme a potom šťávu přecedíme na porce husy.
-
4
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky a dušené zelí.