Turecké kuřátko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 10 g Zázvor celý
  • 50 g Cibulka jarní
  • 5 g Koření pěti vůní
  • 125 ml Omáčka sójová
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • 0.26 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 736 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 225.1 mg
  • Draslík 648.9 mg
  • Vláknina 1338 mg
  • Vitamín A 1338 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malá kuřátka rozpůlíme a odstraníme páteřní kosti. Smícháme sójovou omáčku, sherry, hoisin, olej, drcený česnek, cukr, směs pěti koření a zázvor. Touto směsí potřeme z obou stran půlky kuřátek.

  • 2

    Vložíme kuřátka kůží vzhůru na pekáč a asi 30 minut je necháme dobře propéci v předehřáté troubě při 190 °C, během pečení je občas potíráme zbylou směsí.

  • 3

    Nakrájíme na tenká kolečka zelené části jarních cibulek. Půlky kuřátek ozdobíme kolečky cibulky a podáváme.

Komentáře k receptu