Turecké kuřátko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 46 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 225.1 mg
- Draslík 648.9 mg
- Vláknina 1338 mg
- Vitamín A 1338 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malá kuřátka rozpůlíme a odstraníme páteřní kosti. Smícháme sójovou omáčku, sherry, hoisin, olej, drcený česnek, cukr, směs pěti koření a zázvor. Touto směsí potřeme z obou stran půlky kuřátek.
-
2
Vložíme kuřátka kůží vzhůru na pekáč a asi 30 minut je necháme dobře propéci v předehřáté troubě při 190 °C, během pečení je občas potíráme zbylou směsí.
-
3
Nakrájíme na tenká kolečka zelené části jarních cibulek. Půlky kuřátek ozdobíme kolečky cibulky a podáváme.