Zahuštěné fazole

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazole červené sterilované
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.09 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 160 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 405 mg
  • Vláknina 16844.8 mg
  • Vitamín A 16844.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a smažíme dorůžova. Do hrnce vylijeme fazole, přidáme nakrájenou feferonku a vše povaříme 20 minut.

  • 2

    Uvařené fazole dochutíme pepřem, citrónovou šťávou a podle potřeby přidáme sůl.

Komentáře k receptu