Kuřecí řízky v zelném těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 40 g
- Sodík 466 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 251.7 mg
- Draslík 780.5 mg
- Vláknina 2866.3 mg
- Vitamín A 2866.3 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kysané zelí slijeme a drobně pokrájíme. V míse zelí smícháme s pivem, rozšlehanými vejci, solí, pepřem a moukou v těsto podobné těstu na bramborák (je-li třeba, mouku přidáme).
-
2
Kuřecí řízky osmažíme na másle, osolíme a opepříme.
-
3
Do rozpáleného oleje dáme malou sběračku zelného těsta, na ni osmažený řízek, přes něj druhou sběračku těsta. Dobře těsto přitiskneme a řízky smažíme z obou stran, až je těsto zlaté.