Plněné závitky z kuřecích stehen

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí stehna
  • 60 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Kmín mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Klobása Dunajská
  • 1 ks Cibule
  • 4 plátek Slanina vepřová
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 2319 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 167.2 mg
  • Draslík 482.2 mg
  • Vláknina 5089.1 mg
  • Vitamín A 5089.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěné čtyři stehenní řízky mírně naklepeme a osolíme. Okurky rozpůlíme, klobásu rozkrojíme na čtvrtky, cibuli nakrájíme nadrobno. V mouce smícháme papriku a kmín.

  • 2

    Jednu stranu řízku potřeme hořčicí, položíme na něj plátek slaniny, půlku okurky a čtvrtku klobásy. Maso zavineme, zavážeme nití a obalíme v mouce.

  • 3

    Na másle s olejem zpěníme cibuli, vložíme závitky, ze všech stran osmažíme, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Poté maso vyjmeme a držíme v teple. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a chvíli povaříme.

Komentáře k receptu