Špízy z marinovaných kuřecích stehen

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí stehna
  • 200 g Anglická slanina
  • 200 g Jogurt bílý
  • 250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprika zelená
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 697 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 206.5 mg
  • Draslík 711.8 mg
  • Vláknina 2890 mg
  • Vitamín A 2890 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme jogurt, olej, sójovou omáčku, sůl a pivo. Kuřecí stehna bez kůže vykostíme a nakrájíme na kostky. Maso poté vložíme do marinády a pod fólií necháme v chladničce do druhého dne.

  • 2

    Druhý den papriku zbavíme semen a nakrájíme ji na kousky spolu s cibulí a slaninou. Na jehly napichujeme marinované maso střídavě se zeleninou a slaninou. Špízy položíme na plech vyložený pečícím papírem, přelijeme marinádou a pečeme v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu