Svíčková z králíka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 600 g Králičí maso
  • 50 g Slanina vepřová
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 427 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 138.4 mg
  • Draslík 902.2 mg
  • Vláknina 14147.3 mg
  • Vitamín A 14147.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytého a očištěného králíka vložíme do pekáče, přidáme nakrájenou uzenou slaninu, osolíme a opepříme. Nakrájíme zeleninu a cibuli a přisypeme k masu. Přidáme bobkový list, nové koření, ocet a cukr. Dáme odležet.

  • 2

    Druhý den přidáme sádlo a králíka pečeme do změknutí.

  • 3

    Porce vyndáme z pekáče a zeleninu propasírujeme. Přilijeme smetanu a omáčku osladíme a okyselíme citronovou šťávou.

  • 4

    Zahustíme moukou, kterou rozmícháme v hrnečku vody. Ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu