Svíčková z králíka
Suroviny
- 200 g Celer bulvový
- 600 g Králičí maso
- 50 g Slanina vepřová
- 80 g Sádlo škvařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Nové koření celé
- 1 ks Petržel kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2.5 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 42 g
- Sodík 427 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 138.4 mg
- Draslík 902.2 mg
- Vláknina 14147.3 mg
- Vitamín A 14147.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 69.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytého a očištěného králíka vložíme do pekáče, přidáme nakrájenou uzenou slaninu, osolíme a opepříme. Nakrájíme zeleninu a cibuli a přisypeme k masu. Přidáme bobkový list, nové koření, ocet a cukr. Dáme odležet.
-
2
Druhý den přidáme sádlo a králíka pečeme do změknutí.
-
3
Porce vyndáme z pekáče a zeleninu propasírujeme. Přilijeme smetanu a omáčku osladíme a okyselíme citronovou šťávou.
-
4
Zahustíme moukou, kterou rozmícháme v hrnečku vody. Ještě krátce povaříme.