Plněné masové závitky
Suroviny
- 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1 kávová lžička Hořčice kremžská
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 8 plátek Anglická slanina
- 8 plátek Vepřová kýta
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 14 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 248 mg
- Draslík 180.8 mg
- Vláknina 4239.8 mg
- Vitamín A 4239.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozšleháme a připravíme omeletu.
-
2
Každý plátek masa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme na něj plátek slaniny, část omelety a posypeme hráškem. Stočíme do rolády a propíchneme jehlami.
-
3
V kastrolu rozpálíme olej, orestujeme nakrájenou cibuli, poté orestujeme ze všech stran závitky, podlijeme vodou a asi hodinu doměkka podusíme.
-
4
Závitky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, podlijeme trochou studené vody a provaříme. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
-
5
Omáčku podáváme zvlášť.