Vepřové v míse
Suroviny
- 0.5 kostka Polévkové kostky Vitana
- 200 g Párky Vídeňské
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 80 g Sýr smetanový tavený 45%
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Koření grilovací
- 3 stroužek Česnek
- 20 dkg Salám měkký
- 1 kg Vepřová kýta
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 55 g
- Sodík 1034 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 213.4 mg
- Draslík 905.3 mg
- Vláknina 1547.7 mg
- Vitamín A 1547.7 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme, naklepeme a osolíme maso.
-
2
Česnek, cibuli, salám a párky nakrájíme na kolečka, sýry na plátky.
-
3
Ohnivzdurnou misku vymažeme olejem, dáme kolečka cibule, česneku, řadu masa, salámu, sýru a párků. Dokud máme suroviny, vrstvy střídáme. Podlijeme vodou do 3/4, přidáme masox a omáčky.
-
4
Pečeme v troubě asi 1 hodinu.