Rýže se zeleninou a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Meruňky sušené
  • 25 g Ořechy Kešu
  • 25 g Mandle plátky
  • 200 g Cizrna konzervovaná
  • 300 g Rýže Basmati
  • 500 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Kardamom
  • 2 ks Hřebíček
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín římský
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 929.7 mg
  • Vláknina 52862.9 mg
  • Vitamín A 52862.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřebíček, skořici a kardamom vložíme do plátěného sáčku. Propláchnutou rýži s kořením vaříme v 1l osolené vody asi 20 minut, scedíme a koření vyjmeme.

  • 2

    Oloupanou cibulku a mrkev nakrájíme na kolečka a spolu s nasekanými kešu oříšky, mandlemi a na kostičky nakrájenými meruňkami opékáme asi 10 minut na oleji. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Přidáme uvařenou rýži, nastrouhaný zázvor a scezenou cizrnu. Zvolna restujeme asi 5 minut.

  • 3

    Pokrm upravíme na talíře a podáváme s jogurtem smíchaným s nasekanou mátou.

Komentáře k receptu