Jehněčí ragú na rýži basmati
Suroviny
- 100 g Hrášek
- 400 g Jehněčí plec
- 100 g Omáčka Kari
- 200 g Cizrna konzervovaná
- 250 g Rýže Basmati
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 2 ks Cibule
- 4 ks Meruňky
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Feferony
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 21 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 66 mg
- Draslík 846.9 mg
- Vláknina 14169 mg
- Vitamín A 14169 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu propláchneme a necháme okapat. Rajčata a meruňky spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky, zázvor oloupeme a nastrouháme, feferonku zbavíme zrnek a nakrájíme na kolečka.
-
2
Omyté maso nakrájíme na kostky a opečeme v pánvi na oleji. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, cizrnu, zázvor a feferonky. Vše opékáme ještě 3 minuty. Vmícháme kari omáčku, rajčata, meruňky a podusíme 20 minut.
-
3
Rýži basmati uvaříme podle návodu a 5 minut před koncem vaření přidáme k rýži hrášek a nasekané bylinky.
-
4
Rýži upravíme na talíře spolu s jehněčím ragú a ozdobíme nasekanou petrželkou.