Kandovaný zázvor s pistáciemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Pistácie
  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Cukr moučkový
  • 2 ks Zázvor celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 116 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 576.8 mg
  • Vláknina 10900 mg
  • Vitamín A 10900 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 100C.

  • 2

    Zázvor oloupeme a nakrájíme na asi půlcentimetrová kolečka.

  • 3

    V kastrolu smícháme cukr s 200ml vody a pomalu zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme zázvor a zvolna asi 30min vaříme, dokud nezměkne. Poté zázvor vyjmeme, necháme vychladnout, obalíme v moučkovém cukru a rozložíme na plech. Pečeme 10-20min, až bude zcela suchý.

  • 4

    Upečený zázvor promícháme se slanými pistáciemi a podáváme jako chuťovku k drinkům.

Komentáře k receptu