Kandovaný zázvor s pistáciemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 116 g
- Tuky 23 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 116 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 576.8 mg
- Vláknina 10900 mg
- Vitamín A 10900 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 100C.
-
2
Zázvor oloupeme a nakrájíme na asi půlcentimetrová kolečka.
-
3
V kastrolu smícháme cukr s 200ml vody a pomalu zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme zázvor a zvolna asi 30min vaříme, dokud nezměkne. Poté zázvor vyjmeme, necháme vychladnout, obalíme v moučkovém cukru a rozložíme na plech. Pečeme 10-20min, až bude zcela suchý.
-
4
Upečený zázvor promícháme se slanými pistáciemi a podáváme jako chuťovku k drinkům.