Rybí hrnec po italsku
Suroviny
- 250 g Losos - filety
- 250 g Treska aljašská
- 250 g Chobotnice
- 500 g Mušle slávky
- 10 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Krevety tygří - loupané
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1046 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1751 mg
- Bílkoviny 279 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 1170.6 mg
- Draslík 1199 mg
- Vláknina 3114 mg
- Vitamín A 3114 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Chobotnici očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a spolu s nakrájenými filety osolíme a obalíme v hladké mouce.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na polovině oleje, přidáme kmín, pepř, papriku a krátce osmahneme. Přimícháme kečup a zalijeme 500ml vody.
-
3
Na zbylém oleji opečeme nakrájené filety, vložíme do základu a dusíme doměkka.
-
4
Mušle dobře omyjeme a vaříme v 1,5l osolené vody. Když se otevřou, slijeme je a přidáme k rybám.
-
5
Do hrnce vložíme očištěné a omyté krevety a zvolna vaříme ještě 5 minut.
-
6
Nakonec pokrm podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme prolisovaným česnekem a posypeme nasekanou petrželkou.