Pečená směs ryb s pivem
Suroviny
- 250 g Kapr obecný
- 250 g Candát obecný
- 250 g Pstruh
- 150 g Filé rybí
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 14 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 144.8 mg
- Draslík 460.7 mg
- Vláknina 269.3 mg
- Vitamín A 269.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby očistíme, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vejce rozšleháme v pivu s moukou do hladkého středně řídkého těstíčka.
-
2
Ryby vložíme do pekáče, přelijeme těstíčkem a pečeme v předehřáté troubě, až jsou ryby měkké.