Filety z tresky s celerem dušeným v pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Treska aljašská
  • 400 g Celer bulvový
  • 16 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Celer - nať
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 86 mg
  • Draslík 1104.3 mg
  • Vláknina 4092.3 mg
  • Vitamín A 4092.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný celer nakrájíme na nudličky, celerovou nať jemně posekáme, cibuli nakrájíme nadrobno. Tresku osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Zpěníme na oleji s máslem cibuli, přidáme nudličky celeru, zarestujeme, vlijeme pivo a pod poklicí dusíme, až je celer měkký.

  • 3

    V pánvi na oleji osmažíme tresku s celerovou natí. Podáváme s dušeným celerem.

Komentáře k receptu