Filety z tresky s celerem dušeným v pivu
Suroviny
- 800 g Treska aljašská
- 400 g Celer bulvový
- 16 ml Olej rostlinný
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 polévková lžíce Celer - nať
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 15 g
- Sodík 320 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 86 mg
- Draslík 1104.3 mg
- Vláknina 4092.3 mg
- Vitamín A 4092.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný celer nakrájíme na nudličky, celerovou nať jemně posekáme, cibuli nakrájíme nadrobno. Tresku osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou.
-
2
Zpěníme na oleji s máslem cibuli, přidáme nudličky celeru, zarestujeme, vlijeme pivo a pod poklicí dusíme, až je celer měkký.
-
3
V pánvi na oleji osmažíme tresku s celerovou natí. Podáváme s dušeným celerem.