Rybí filé v pivním těstíčku s droždím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Droždí
  • 600 g Filé rybí
  • 180 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 120 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 182 mg
  • Vláknina 375 mg
  • Vitamín A 375 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mouky rozdrobíme droždí, rozmícháme s pivem, rozšlehaným vejcem a necháme na teple asi půl hodiny kynout.

  • 2

    Filé namáčíme do vykynutého těstíčka a smažíme v rozpáleném oleji. Filé solíme až před podáváním.

Komentáře k receptu