Kapr s mandlemi dušený v pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 32 g
- Sodík 446 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 152.4 mg
- Draslík 857.2 mg
- Vláknina 4077.6 mg
- Vitamín A 4077.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na proužky, cibuli drobně pokrájíme. Perník nastrouháme, mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kapra očistíme, naporcujeme, posypeme pepřem a solí. V míse rybu zakapeme citronovou šťávou, zalijeme pivem a pod fólií necháme v chladničce asi dvě hodiny.
-
2
Slaninu vyškvaříme, vložíme na ni porce kapra s marinádou, vsypeme cibuli s bobkovým listem a pod poklicí dusíme.
-
3
Měkké maso vyjmeme a držíme v teple. Omáčku přecedíme, zašleháme do ní perník, přidáme mandle a povaříme. Kapra podáváme přelitého omáčkou.