Kapr s mandlemi dušený v pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 50 g Mandle
  • 120 g Slanina vepřová
  • 120 g Perník
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 446 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 152.4 mg
  • Draslík 857.2 mg
  • Vláknina 4077.6 mg
  • Vitamín A 4077.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na proužky, cibuli drobně pokrájíme. Perník nastrouháme, mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kapra očistíme, naporcujeme, posypeme pepřem a solí. V míse rybu zakapeme citronovou šťávou, zalijeme pivem a pod fólií necháme v chladničce asi dvě hodiny.

  • 2

    Slaninu vyškvaříme, vložíme na ni porce kapra s marinádou, vsypeme cibuli s bobkovým listem a pod poklicí dusíme.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a držíme v teple. Omáčku přecedíme, zašleháme do ní perník, přidáme mandle a povaříme. Kapra podáváme přelitého omáčkou.

Komentáře k receptu