Kapr smažený na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Strouhanka
  • 800 g Kapr obecný
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 24 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 386 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 193.3 mg
  • Draslík 725.5 mg
  • Vláknina 1357.5 mg
  • Vitamín A 1357.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kapra naporcujeme a osolíme 1/4 lžičky soli. Česnek utřeme se zbylou solí a vmícháme do piva, v kterém jsme rozšlehali vejce.

  • 2

    Porce kapra obalujeme v mouce, vejci s pivem a ve strouhance. Smažíme na oleji.

Komentáře k receptu