Jehněčí s mladou cibulkou
Suroviny
- 200 g Jehněčí kýta
- 200 g Jehněčí plec
- 40 g Sádlo škvařené
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Protlak rajčatový
- 50 g Rajčata
- 400 g Cibulka jarní
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Bazalka
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1036 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 163.4 mg
- Draslík 1355.5 mg
- Vláknina 11697.2 mg
- Vitamín A 11697.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso naporcujeme, vložíme do kastrolu a osmahneme na sádle.
-
2
Přidáme polovinu nadrobno nakrájené cibulky, hladkou mouku, rajčatový protlak a mletou papriku. Zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme a zvolna vaříme doměkka.
-
3
Zbylou cibulku nakrájíme na kousky dlouhé asi 4 cm, podusíme na másle a přidáme do pokrmu spolu s oloupanými, na dílky nakrájenými rajčaty. Mírně osladíme a při podávání ozdobíme každou porci nasekanou petrželkou.