Kapr s rozmarýnem pečený na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 27 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 802.9 mg
- Vláknina 4790.4 mg
- Vitamín A 4790.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra vykucháme, zbavíme šupin, osolíme, opepříme, vložíme do mísy, zalijeme pivem a pod fólií necháme v chladničce přes noc.
-
2
Cibuli, česnek a rajčata nakrájíme na tenká kolečka, anglickou slaninu na plátky.
-
3
Marinovaného kapra položíme na alobal, který jsme překryli polovinou plátků slaniny. Do břicha kapra vložíme máslo a rozmarýn, kapra překryjeme cibulí, česnekem, rajčaty a slaninou. Poté kapra pokapeme marinádou, alobal uzavřeme a kapra pečeme v předehřáté troubě.