Roštěnky dušené na pivě s kečupem a křenem
Suroviny
- 2 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
- 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 100 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 4 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Křen
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 26 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0.6 mg
- Draslík 76.7 mg
- Vláknina 1474.6 mg
- Vitamín A 1474.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme, roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, zaprášíme mletou paprikou a obalíme v mouce, křen očistíme a jemně nastrouháme, tvrdý chléb nastrouháme.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, vložíme plátky masa a orestujeme, až maso zhnědne. Maso zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké. Poté na maso vyjmeme, do šťávy vmícháme kečup s nastrouhaným chlebem, promícháme, vrátíme zpět maso a dovaříme.
-
3
Na talíři každý plátek masa posypeme křenem.