Roštěnky na pivu s klobásou
Suroviny
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Klobása ostravská
- 1 ks Cibule
- 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 100 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1857 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 199 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0.6 mg
- Draslík 76.9 mg
- Vláknina 3733.1 mg
- Vitamín A 3733.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 17.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, klobásu nakrájíme na kolečka.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli, vložíme plátky masa a orestujeme, až maso zhnědne. Poté je zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
-
3
Před koncem vaření zpěníme na oleji cibuli, přidáme pokrájenou klobásu a orestujeme.
-
4
Roštěnky podáváme s osmaženou klobásou a cibulí.