Roštěnky na pivu s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Klobása ostravská
  • 1 ks Cibule
  • 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 100 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1857 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 199 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0.6 mg
  • Draslík 76.9 mg
  • Vláknina 3733.1 mg
  • Vitamín A 3733.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 17.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, klobásu nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, vložíme plátky masa a orestujeme, až maso zhnědne. Poté je zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

  • 3

    Před koncem vaření zpěníme na oleji cibuli, přidáme pokrájenou klobásu a orestujeme.

  • 4

    Roštěnky podáváme s osmaženou klobásou a cibulí.

Komentáře k receptu