Hovězí roláda s olomouckými tvarůžky pečená na pivu
Suroviny
- 200 g Šunka dušená
- 200 g Tvarůžky olomoucké malé
- 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 kg Hovězí maso zadní
- 1 polévková lžíce Hořčice dijonská
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 20 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 238.9 mg
- Draslík 60.9 mg
- Vláknina 706.5 mg
- Vitamín A 706.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, olomoucké tvarůžky podélně rozpůlíme.
-
2
Na másle zpěníme cibuli, vmícháme vejce, za stálého míchání je necháme srazit.
-
3
Z masa rozkrojíme a naklepeme plát, který osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na plát rozložíme usmažená vejce, položíme nakrájenou šunku, olomoucké tvarůžky, plát masa srolujeme a ovážeme potravinářským provázkem.
-
4
V pekáči na rozehřátém oleji orestujeme roládu ze všech stran, až maso zhnědne. Poté roládu zalijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Roládu občas obrátíme, přelijeme šťávou, je-li třeba, podlijeme vroucí vodou.
-
5
Hotovou roládu vyjmeme z výpeku. Když „vydechne“, odstraníme provázek a nakrájíme maso na plátky, které přelijeme výpekem.