Hovězí s jalovcem na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 70 g Slanina vepřová
  • 2 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Jalovec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1806 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 1387 mg
  • Bílkoviny 187 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 511.6 mg
  • Draslík 440.8 mg
  • Vláknina 6932.5 mg
  • Vitamín A 6932.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 88.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, maso osolíme, opepříme a protáhneme slaninou nakrájenou na proužky, tvrdý chleba nastrouháme, jalovec rozdrtíme.

  • 2

    V pekáči na oleji ze všech stran osmažíme maso, až zhnědne, poté ho vyjmeme na talíř. V oleji zpěníme cibuli, vmícháme hořčici s pivem a jalovec. Vložíme zpět maso a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Maso občas obrátíme a přelijeme výpekem, je-li třeba, podlijeme vroucí vodou.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a držíme v teple. Do vypečené šťávy zašleháme ustrouhaný chleba a provaříme. Zahuštěnou šťávu přecedíme a přelijeme jí maso, které jsme nakrájeli na plátky.

Komentáře k receptu