Hovězí s jalovcem na pivu
Suroviny
- 800 g Hovězí maso zadní
- 70 g Slanina vepřová
- 2 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
- 700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Jalovec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1806 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 82 g
- Sodík 1387 mg
- Bílkoviny 187 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 511.6 mg
- Draslík 440.8 mg
- Vláknina 6932.5 mg
- Vitamín A 6932.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 88.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, maso osolíme, opepříme a protáhneme slaninou nakrájenou na proužky, tvrdý chleba nastrouháme, jalovec rozdrtíme.
-
2
V pekáči na oleji ze všech stran osmažíme maso, až zhnědne, poté ho vyjmeme na talíř. V oleji zpěníme cibuli, vmícháme hořčici s pivem a jalovec. Vložíme zpět maso a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Maso občas obrátíme a přelijeme výpekem, je-li třeba, podlijeme vroucí vodou.
-
3
Měkké maso vyjmeme a držíme v teple. Do vypečené šťávy zašleháme ustrouhaný chleba a provaříme. Zahuštěnou šťávu přecedíme a přelijeme jí maso, které jsme nakrájeli na plátky.