Pečené hovězí maso na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Slanina vepřová
  • 800 g Hovězí kýta
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Tymián sušený
  • 4 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 435 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 132.2 mg
  • Draslík 836.9 mg
  • Vláknina 3836.3 mg
  • Vitamín A 3836.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hovězí kýty nakrájíme plátky, cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na kostičky.

  • 2

    Slaninu škvaříme v rendlíku, přidáme naklepané hovězí plátky, osolíme a opepříme polovinou soli a pepře, orestujeme a dusíme ve vlastní šťávě. Poté vyjmeme a potřeme hořčicí.

  • 3

    Do pekáče vymazaného máslem dáme polovinu cibule a posypeme polovinou tymiánu. Na cibuli rozložíme maso, překryjeme zbylou cibulí, osolíme, opepříme, přisypeme zbylý tymián.

  • 4

    Směs přelijeme výpekem z masa se slaninou a pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.

Komentáře k receptu