Hovězí dršťky na pivu
Suroviny
- 120 g Celer bulvový
- 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička Majoránka
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 1 kg Dršťky vařené
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 22 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 333.2 mg
- Draslík 378.4 mg
- Vláknina 7991.2 mg
- Vitamín A 7991.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno.
-
2
Předvařené dršťky nakrájené na krátké nudličky zalijeme pivem a vaříme, až změknou, poté scedíme a vývar odložíme.
-
3
V rendlíku připravíme jíšku ze lžíce másla a hladké mouky. Zašleháme do ní vývar z drštěk a dusíme.
-
4
Na zbylém másle zpěníme cibuli, přidáme zeleninu, orestujeme, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem, přidáme jemně posekanou petrželovou nať, zalijeme vodou a dusíme.
-
5
Do omáčky vmícháme udušenou zeleninu, měkké dršťky a necháme jen prohřát.